Cap.6: Emilio Ontiveros i Guillem López Casasnovas

“Cómo reformar el Estado del Bienestar”
Capítol 6 del programa “Diálogos” de La 2 de TVE

Amb Emilio Ontiveros, catedràtic d’Economia de la Universidad Autónoma de Madrid i de Guillem López Casasnovas, catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra.

Clica a la imatge i accedeix al capítol!

Sinopsi: En els últims trenta anys el model social i econòmic predominant a Espanya ha estat el de l’estat del benestar. Model hegemònic de les principals economies europees que es caracteritza per la prestació de serveis que reben els ciutadans de part de l’estat, alhora que exigeix ​​esforços fiscals i l’establiment d’un sistema de regulació i redistribució de la riquesa per així corregir les desigualtats que produeix el mercat lliure. La consolidació d’aquest model en el nostre país s’ha desenvolupat amb particularitats i no sense dificultats, com les que ara afloren arran de la crisi i que han derivat en una política de retallades pressupostàries i de serveis. Per aprofundir en la realitat econòmica d’Espanya, en les dificultats financeres i la solidesa de la banca, sobre el paper de les comunitats autònomes, sobre la interacció entre política i economia, i de les reformes o mesures a prendre en el futur immediat, es compta amb la participació en aquest diàleg d’Emilio Ontiveros, catedràtic d’Economia de la Universidad Autónoma de Madrid i de Guillem López-Casasnovas, catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra.

Participa i fomenta el diàleg: També pots aportar els teus comentaris des d’aquest web del Projecte Diàleg o bé via Twitter (#dialegsdialogoslluch) i Facebook. Uneix-te a la nostra comunitat 2.0 i aporta les teves idees i opinions.