Cap.5: Daniel Innerarity i José Maria Lassalle

“Exámen a la democracia española”
Capítol 5 del programa “Diálogos” de La 2 de TVE

Amb Daniel Innerarity, Catedràtic de filosofia social i política, Universitat del País Basc, i José Maria Lassalle, professor d’Universitat i Secretari de cultura del PP.

Sinopsi: Podem dir que vivim en un país on les actuacions del govern compten amb la legitimitat, autoritat, eficàcia i control, suficient per part de la ciutadania? Un balanç inicial del que ha suposat la conquesta democràtica a Espanya ens convida a la reflexió al voltant dels èxits i avenços com estat de dret, sobre el seu ple funcionament i del paper de les principals institucions polítiques responsables de la presa de decisions. D’altra banda, la ciutadania expressa la seva desconfiança amb la classe política i amb les institucions. La desafecció i la veu de la indignació es propaga amb facilitat i elements com la representativitat, la participació ciutadana, la sobirania popular i l’accés igualitari al poder, estan sent pregonats com a antídot de les debilitats de la política derivades de la partitocràcia, la manca de transparència i la corrupció. Davant el populisme que ve i les ideologies que se’n van, una societat civil passiva i desmotivada per la política i l’actual sistema de representació, constitueixen una barreja perillosa per a la salut de la democràcia espanyola?

Protagonitzen aquest diàleg Daniel Innerarity, Catedràtic de filosofia social i política, Universitat del País Basc, i José Maria Lassalle, professor d’Universitat i Secretari de cultura del PP.

Participa i fomenta el diàleg: També pots aportar els teus comentaris des d’aquest web del Projecte Diàleg o bé via Twitter (#dialegsdialogoslluch) i Facebook. Uneix-te a la nostra comunitat 2.0 i aporta les teves idees i opinions.