Cap.4: Juan Luis Cebrián i Salvador Giner

“Lenguas y culturas: la convivencia posible”

Capítol 4 del programa “Diálogos” de La 2 de TVE

Des de punts de vista diferents però complementaris, Juan Luis Cebrián, periodista, escriptor i acadèmic i Salvador Giner, sociòleg i catedràtic emèrit de la UB, protagonitzen aquest diàleg.

Sinopsi:

Espanya és un país amb una gran riquesa cultural i lingüística, i els seus ciutadans i les institucions que els governen tenen el repte de gestionar-la. És obligació dels intel · lectuals donar a conèixer les cultures que conformen Espanya? El poder polític tracta d’apoderar de la identitat, sigui quina sigui aquesta identitat? S’ha de crear un entorn cultural de simpatia i fraternitat envers els pobles que se senten nacions? Avui dia, sobre la llengua, les polítiques lingüístiques i la preeminència cultural, es dibuixen diferents horitzons. Les bases del consens lingüístic de trenta anys enrere semblen trontollar i els ponts de diàleg es perceben escassos.

Participa i fomenta el diàleg: També pots aportar els teus comentaris des d’aquest web del Projecte Diàleg o bé via Twitter (#dialegsdialogoslluch) i Facebook. Uneix-te a la nostra comunitat 2.0 i aporta les teves idees i opinions.