Cap.3: Joaquín Arango i Javier Elzo

“La textura social de las nuevas identidades”
Capítol 3 del programa “Diálogos” de La 2 de TVE

Els sociòlegs Joaquín Arango i Javier Elzo protagonitzen aquest diàleg sobre població i identitats a l’Espanya contemporània.

Sinopsi:

Una nova textura social caracteritza l’Espanya del segle XXI. En les últimes dècades la població espanyola ha experimentat un creixement en nombre d’habitants com a conseqüència d’un fenomen migratori més global i heterogeni que els anteriors, on Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina es sumen a Europa com a principals regions d’origen. Ha canviat la naturalesa de la mà d’obra i la integració en la societat receptora s’ha fet menys lineal, alhora que han sorgit espais i comunitats transnacionals, que ens remeten a una textura social diferent, complexa. Vivim en un país decididament més heterogeni amb diferents realitats socials, culturals i demogràfiques, que exigeixen nous paràmetres d’anàlisi i d’acció.  Les identitats, els codis relacionals, els valors, les creences i la religió també juguen un paper important en aquest nou context i demanen especial atenció.

En aquest diàleg protagonitzat per Joaquín Arango, catedràtic de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid i Francisco Javier Elzo, Catedràtic de Sociologia de la Universitat de Deusto, es posen de relleu les realitats sociodemogràfiques que convergeixen en un país amb components de partida, culturals i identitaris, ja de per si heterogenis.

Participa i fomenta el diàleg: També pots aportar els teus comentaris des d’aquest web del Projecte Diàleg o bé via Twitter (#dialegsdialogoslluch) i Facebook. Uneix-te a la nostra comunitat 2.0 i aporta les teves idees i opinions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>